Bank Artikel

Kereta Sewa Alor Setar Ikut Jam

DNZ Car Rental cawangan Alor Setar menyediakan perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri kepada para pelanggan khususnya yang tinggal di Alor Setar Kedah. Pelbagai jenis kereta sewa pandu sendiri yang ditawarkan, pelbagai jenis model seperti kereta kompak jenis perodua viva, axia, myvi dan juga jenis MPV seperti alza. Ke semua jenis kenderaan ini adalah automatik bagi memudahkan perjalanan para pelanggan untuk bergerak di sekitar area Alor Setar.

Kadar sewa kereta adalah mengikut jam, iaitu minima 24 jam. Seperti contoh kadar sewa kereta viva selama 24 jam ialah RM100 sehari. Bagi perodua myvi pula, kadar sewa ikut 24 jam adalah RM130. Manakala sewa mpv alza auto untuk tempoh 24 jam ialah RM180. Pihak kereta sewa Alor Setar memahami bahawa masih juga terdapat para pelanggan kereta sewa yang cuba untuk sewa kereta ikut jam, oleh itu atas sebab-sebab tertentu, pihak kereta sewa membenarkan sewa ikut jam, minima 12 jam ataupun separuh hari. Harga sewa ikut jam mengikut kepada perbincangan bersama pihak DNZ Car Rental terlebih dahulu.

Bagi pelanggan kereta sewa di kalangan student, harga kereta sewa ikut jam adalah serendah RM50 bagi separuh hari untuk kereta viva auto. Akan tetapi pihak kereta sewa Alor Setar tidak akan menyediakan perkhidmatan penghantaran kereta sewa ke tempat pelanggan tersebut. Mereka perlulah datang mengambil sendiri kereta yang sudah ditempah dan perlu memulangkannya semula ke tempat di mana mereka mengambil kereta sewa tersebut. Ini adalah kerana polisi syarikat kereta sewa yang menetapkan servis penghantaran kereta sewa adalah untuk bagi mereka yang sewa 1 hari dan keatas sahaja. Caj minima penghantaran akan dikenakan berdasarkan kepada jarak pelanggan dengan pusat operasi kereta sewa.

Bagi mereka yang berminat untuk sewa kereta, bolehlah layari website kereta sewa alor setar atau boleh terus klik pada pautan link ini iaitu di https://www.keretasewaalorsetar.iklanbiz.com/ dan tekan butang kontek yang tertera dihalaman website tersebut. Krew atau wakil DNZ CarRental akan melayani anda dengan kadar segera. Berikut disertakan jenis model kenderaan sewa yang ditawarkan oleh DNZ Car Rental cawangan Alor Setar:

  1. Perodua Viva
  2. Perodua Axia
  3. Perodua Myvi
  4. Perodua MPV Alza