Bank Artikel

Kembalikan Keintiman Emosi Pada Perkahwinan Anda

Perkara pertama yang mesti anda lakukan untuk mengembalikan keakraban pada hubungan terpenting anda adalah meningkatkan jumlah masa yang anda habiskan bersama. Bukan hanya perkara pertama yang mesti anda lakukan, ia juga merupakan perkara terpenting yang harus anda lakukan sekiranya anda ingin memulihkan rasa “us-ness” itu. Rakan kongsi sering datang dalam kaunseling yang mengeluh bahawa mereka telah terpisah, bahawa mereka tidak merasa disayangi, atau bahawa mereka tidak merasa penting bagi pasangan lain. Apa yang dimiliki oleh kebanyakan pasangan ini ialah mereka tidak menghabiskan banyak masa bersama. Mereka biasanya percaya bahawa mereka tidak menghabiskan lebih sedikit masa bersama daripada rakan mereka menghabiskan masa bersama pasangan mereka. Mereka mungkin betul. Namun, ketika pasangan kehilangan kedekatan yang pernah mereka miliki dan tidak merasa disayangi, kekurangan waktu bersama adalah sebahagian besar masalah.

Sudah tentu, banyak pasangan mengalami konflik kronik antara satu sama lain. Menurut pengarang blog kereta sewa Alor Setar Kedah, Konflik kronik menjadikannya sukar untuk menikmati saat ini dengan pasangan anda ketika anda bersikap prima dan bersedia untuk melihat semua yang mereka katakan atau lakukan sebagai negatif dan didorong oleh keinginan untuk menyakiti anda dengan cara tertentu. Konflik dan perasaan negatif yang berterusan mengenai pasangan dan hubungannya berperanan untuk mengelakkan menghabiskan masa antara satu sama lain. Siapa yang mahu mendedahkan dirinya kepada seseorang atau situasi yang hanya akan melukai perasaan mereka? Walaupun pasangan ini harus melalui konflik untuk mengembalikan keinginan untuk menghabiskan masa bersama, mereka harus meluangkan masa bersama untuk menyelesaikan konflik.

Sama seperti pasangan lain yang tidak mengalami konflik kronik yang merasa terputus dan secara emosional ditinggalkan satu sama lain. Alasan yang paling biasa saya dengar ialah “kita sangat sibuk” dengan pekerjaan / sekolah / anak-anak / ibu bapa yang tua / lain-lain, bahawa kita tidak mempunyai masa atau tenaga untuk membuat masa untuk diri kita sebagai pasangan. Kebanyakan orang menjalani gaya hidup yang sangat sibuk hari ini. Ibu bapa kanak-kanak berumur sekolah sering mendapati bahawa malam dan hujung minggu mereka diambil oleh bola sepak / bola sepak / besbol / karate / tarian / dll., Dan memprotes bahawa mereka tidak mempunyai masa untuk menyisihkan untuk “tarikh” atau “pasangan masa”. Ibu bapa yang terlalu sibuk dengan aktiviti anak sering melakukan keburukan kepada anak-anak, yang juga terlalu sibuk. Anak-anak yang letih dan tertekan sering kali berusaha untuk memberitahu ibu bapa bahawa mereka ingin berhenti dari beberapa aktiviti tersebut, tetapi ibu bapa, takut bahawa anak-anak akan mengembangkan corak untuk tidak mengikutinya, menjaga anak-anak itu agar tidak berminat dan toleransi.

Anak-anak ini dapat memperoleh keuntungan dari sedikit waktu yang tidak terstruktur dan sebenarnya dapat lebih banyak manfaat dari sekumpulan ibu bapa yang lebih saling menyesuaikan diri, lebih menyayangi dan menerima satu sama lain, dan lebih bahagia dalam perkahwinan mereka daripada ibu bapa yang mengorbankan perkahwinan mereka untuk aktiviti ekstrakurikuler. Ibu bapa adalah teladan anak yang paling penting untuk menjalin hubungan. Ibu bapa yang menghabiskan masa dan perhatian yang tidak mencukupi untuk perkahwinan mereka memperagakan ini kepada anak-anak. Masalah perkahwinan yang dikaitkan dengan tidak menghabiskan cukup masa bersama, juga berfungsi sebagai model untuk hubungan dewasa anak-anak.

Bukan sahaja menghabiskan masa bersama penting untuk mengembalikan keakraban dan kebahagiaan perkahwinan, cara anda menghabiskan masa bersama juga penting. Untuk satu pasangan, menghabiskan masa di ruangan yang sama untuk menonton program televisyen yang sama boleh dikira sebagai masa berkualiti bersama. Bagi pasangan yang lain, aktiviti ini sama sekali tidak boleh diambil kira, dan boleh menjadi sumber kesakitan dan kemarahan. Anda tidak perlu melakukan sesuatu yang “istimewa” seperti bercuti atau pergi “malam kencan” untuk terlibat dalam menjalin kedekatan dalam hubungan anda. Banyak orang masih mempunyai anggapan bahawa mereka tidak dapat menghabiskan waktu bersama-sama, mengukir sepotong kecil (satu jam seminggu sebagai malam tarikh), kemudian akan dikira sebagai masa “berkualiti” berbanding “kuantiti” bersama.

Masa “berkualiti” mungkin dihabiskan di panggung wayang gelap tidak membenarkan perbualan yang bermakna. Sekiranya anda menyisihkan sedikit waktu untuk perkahwinan anda, periksa apakah sebenarnya “waktu berkualiti” yang anda perolehi. Masa yang berkualiti sama dengan masa yang terlibat secara bermakna antara satu sama lain. Adakah anda perlu bercakap untuk menghabiskan masa yang berkualiti? Tidak. Sekiranya anda berdua bersama, berhubung dengan cara yang bermakna, di mana anda berdua percaya bahawa ia bermakna, anda mempunyai masa yang berkualiti. Pasangan berkongsi pertukaran yang bermakna sepanjang hari, yang mungkin tidak menambahkan sedikit masa sebenar bersama, tetapi itu berlaku kerana merasa dekat dan berhubung.

Namun, pasangan memerlukan lebih daripada “masa berkualiti” bersama. Mereka memerlukan banyak masa bersama. Pasangan yang mengalami kekurangan kedekatan biasanya perlu meluangkan lebih banyak masa bersama untuk mempunyai rasa hubungan. Walaupun hanya bersama dan bertunang secara bermakna, sama ada anda bercakap atau tidak, biasanya memerlukan banyak masa untuk bersama-sama untuk mewujudkan perasaan bersama untuk terlibat secara bermakna.

Rakan kongsi juga menjalin hubungan dengan bagasi emosional mereka sendiri, yang mungkin merangkumi rasa tidak selamat dan keperluan untuk kedekatan yang lebih tinggi daripada pasangan yang lain. Sebaliknya, satu pasangan mungkin mempunyai keperluan kedekatan yang jauh lebih rendah daripada pasangan yang lain, berdasarkan bagasi emosinya sendiri. Pasangan jarang mempunyai tahap keperluan yang sama untuk kedekatan berbanding jarak pada masa yang sama. Pada mulanya pasangan berkongsi keinginan yang sama untuk kedekatan ketika mereka menjalin hubungan. Ini sering digambarkan sebagai proses “jatuh cinta”, ketika masing-masing bersemangat melihat yang lain, banyak memperhatikan apa yang dipikirkan / dirasakan oleh orang lain, dan sangat sadar akan dinamika hubungan. Pada ketika ini, kedua-dua pasangan dibanjiri neurochemical yang menjadikannya masa yang sangat menggembirakan.

Ketika pasangan datang ke kaunseling, seseorang akan sering mengatakan bahawa dia hanya ingin merasa seperti dia ketika pertama kali berkumpul. Dia ingin mengalami semula rasa jatuh cinta atau jatuh cinta. Pasangan boleh mendapatkan kembali perasaan jatuh cinta atau jatuh cinta, tetapi keinginan untuk mendapatkan pengalaman itu tidak menjadikannya berlaku secara ajaib. Ia memerlukan banyak masa dan usaha. Sekiranya anda perlukan sebarang produk yang mampu menghangatkan Kembali perhubungan intim anda, di sini disarankan untuk mencuba produk minyak raja harimau dimana produk ini sedang viral ketika kini. Ianya mampu mengembalikan keintiman hubungan suami isteri.

Pasangan yang menginginkan kedekatan atau keintiman emosi, dapat mewujudkannya dengan memperlahankan dan mendedikasikan masa dan tenaga yang diperlukan untuk mencapainya. Sekiranya anda tidak mempunyai apa-apa untuk dibincangkan, atau mempunyai kesunyian yang tidak menyenangkan pada masa anda bersama, cubalah beberapa latihan komunikasi pasangan, percutian pasangan, atau aktiviti bersama. Anda boleh mengikuti kelas tarian atau belajar bahasa asing. Keluar dari jalan keluar dan buat sesuatu yang berbeza. Dengan mengembalikan kedekatan dan keakraban emosi, banyak pasangan akan melihat peningkatan dalam kehidupan seks mereka. Keintiman emosi dan keintiman seksual biasanya terjalin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.