Car Towing Area Jitra – Alor Setar – Pendang

Perkhidmatan Car Towing DNZ 24/7

Hanya dengan beberapa klik, kami akan membantu anda mengatur perkhidmatan Car Towing DNZ untuk sampai ke lokasi anda dalam 30 – 45 minit! Harga kami telus, tanpa bayaran tersembunyi, tidak ada kejutan. Sebarang kos tambahan akan dimaklumkan terlebih dahulu.

Apa sahaja yang anda perlukan dari servis Car Towing DNZ kami?

1. Hook & Chain

Kereta anda dapat ditarik dengan mudah & pantas, tidak digalakkan untuk semua jenis 4×4

2. Flatbed Carrier

Jenis kaedah Car Towing DNZ yang paling selamat, sesuai untuk perjalanan antara negeri & jarak jauh

3. Baby Tyre

Sering digunakan bagi area / tempat yang sempit seperti di dalam pasar raya besar (parking/basement). Sering kali digunakan oleh trak tunda penguatkuasa tempatan.

Selain itu, kami juga dapat membantu anda sekiranya anda memerlukan trak tunda atau memerlukan perkhidmatan Car Towing DNZ sekiranya terdapat sebarang bentuk kemalangan. Selain itu kami juga menyediakan servis tunda kenderaan ke mana-mana bengkel, tapak perlupusan kereta lama dan sebagainya.

Antara sebab-sebab utama mengapa anda perlukan servis Car Towing DNZ kami:

1. Kereta Rosak Dari Rumah/Pejabat

Servis Car Towing DNZ juga turut digunakan bagi menunda kereta /van atau apa-apa jenis kenderaan yang rosak (enjin tidak hidup/kerosakkan komponen utama) samada di rumah, office, kilang dah sebagainya, tidak semestinya rosak biasa saja. Kebiasaannya, pihak insuran akan memberikan 2-3x servis Car Towing DNZ secara percuma* dengan jarak yang tertentu, seperti dalam radius 50km dan sebagainya.

2. Kemalangan

Ini merupakan antara factor utama dimana servis Car Towing diperkenalkan dan digunapakai di mana-mana sahaja. Samada berlakunya kerosakan kecil mahupun besar yang akan menyebabkan kenderaan tersebut tidak dapat bergerak dengan sempurna, maka pemilik kenderaan yang terlibat akan menggunakan khidmat Car Towing untuk dihantar ke bengkel/ balai polis dan sebagainya.

3. Modifikasi

Sekiranya terdapat perubahan @ modifikasi kepada kenderaan tersebut dimana ianya tidak dapat berjalan, maka servis Car Towing DNZ terpaksa digunakan bagi memindahkan kenderaan tersebut dari point A ke point B.

Tow truck towing a broken down car in emergency on the street

SOALAN-SOALAN LAZIM YANG BERKAITAN SERVIS CAR TOWING DNZ

(Sekiranya anda mempunyai soalan yang tidak dijawab di bawah, sila hubungi kami untuk info lanjut)

1. Adakah servis Car Towing DNZ meliputi seluruh negara?

Ya. Servis Car Towing DNZ meliputi khususnya bagi area Jitra, Alor Setar, Pendang dan sekitar kawasan yang berhampiran (dalam radius jarak 50KM). Secara amnya servis kami turut meliputi seluruh Semenanjung Malaysia (caj tambah + minyak + tol akan dikenakan mengikut jarak)

2. Seberapa cepat Car Towing DNZ boleh menunda kereta saya?

Team kami akan sentiasa berusaha sebaik mungkin untuk memenuhi tuntutan anda secepat mungkin. Masa tindak balas standard terbaik kami adalah antara 30 – 45 minit di dalam kawasan liputan servis kami. Namun, kadang-kadang terdapat juga faktor-faktor lain yang menyebabkan beberapa kelewatan. Wakil team kami akan terlebih dahulu memaklumkan kepada anda sekiranya ada sebarang kelewatan.

3. Adakah saya harus bersama kenderaan yang ditarik?

Tidak semestinya. Tetapi selagi kami mempunyai kunci kenderaan yang ditarik dan maklumat lain yang mungkin kami perlukan, anda boleh membiarkan wakil team Car Towing DNZ membawa kereta anda ke bengkel dan meminta seseorang menjemput anda.

4. Bolehkah saya menaiki kenderaan ke bengkel?

Ya. Sekiranya anda ingin menaiki kenderaan ke bengkel, anda boleh melakukannya selagi berada dalam kapasiti pengangkutan Car Towing DNZ yang selamat dan selesa.

5. Bolehkah anda menagih syarikat insurans saya untuk penarik saya?

Malangnya tidak. Kami akan menasihati anda untuk menghubungi syarikat insurans kenderaan anda terlebih dahulu untuk memeriksa sama ada anda boleh mendapatkan bil/caj towing kereta anda secara percuma oleh syarikat insurans. Sekiranya tidak, atau mereka mungkin memerlukan waktu lebih lama tetapi anda perlukan ia dengan kadar segera, maka jalan terakhir menggunakan servis Car Towing DNZ mungkin merupakan pilihan yang terbaik untuk anda.

6. Bolehkah anda menunda motosikal?

Boleh. Kami mempunyai peralatan & kelengkapan khas yang diperlukan untuk menunda motosikal anda dengan selamat.

7. Bagaimana saya membuat pembayaran?

Pembayaran dilakukan setelah perkhidmatan menunda selesai. Car Towing DNZ menerima wang tunai & online banking buat masa kini. Mod payment akan ditambahbaik di masa akan datang.

8. Boleh saya dapatkan kereta ganti sementara atau kereta sewa?

Boleh. Kami mempunyai rakaniaga seperti kereta sewa Alor Setar, kereta sewa Jitra dan lain-lain lagi.